Planlegger du campingferie i Nord-Norge i sommer, finner du sannsynligvis ei hytte, eller en caravanplass etter din smak hos Tromsø Lodge & Camping.

På den urbane campingplassen Tromsø Lodge & Camping i Tromsdalen, kort vei fra Tromsø sentrum, er vi klare for at campingsesongen skal gå i gang for fullt.  Også i år vil sesongen preges av nordmenn på campingferie, og Tromsø Lodge & Camping har et bredt tilbud til alle som ønsker en sommerferie i Nord-Norge.

–Tromsø Lodge & Camping skal være rammen rundt en herlig sommerferie i Nord-Norge, enten man skal på familieferie, parferie, eller venneferie, sier Daglig leder Maria Kristiansen.

– Og vi satser selvsagt på å kunne tilby strålende vær hele sommeren, legger hun til med et smil.

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Sommerferie i Nord-Norge? Velkommen til Tromsø Lodge & Camping! Foto: Vegard Stien

Ulike hytter

Campingplassen har 58 hytter i ulike kategorier tilgjengelige for sommergjestene våre, i tillegg til plasser for campingvogn, bobil og telt.

Hyttene er delt i fem ulike kategorier: Deluxe, Superior, Explorer, Tradisjonell og Økonomi. Her skal alle kunne finne en hytte som passer deres behov og ønsker.

– Vi har hytter for enhver smak – store, små, moderne hytter og gamle tømmerhytter, sier Kristiansen.

Deluxe-hyttene er moderne hytter med høy standard, som sto ferdig i 2014. Hyttene har et fullt utstyrt kjøkken, med blant annet stekeovn og oppvaskmaskin. Her får man også et romslig bad og en stor stue med tv, og utgang til privat balkong. I Deluxe-hyttene er det to soverom med fire separate senger. Det er mulighet for soveplass til inntil seks personer.

Deluxe-hytte

Superior-hyttene er komfortable hytter med høy standard, som har minikjøkken, bad og stue med tv. Det er ett soverom i hytta, og mulighet til soveplass for to ytterligere personer på sovesofa.

Superior-hytte

Explorer-hyttene er Tromsø Lodge & Campings nyeste tilskudd, som åpnet i februar 2020. Dette er moderne, arkitekttegnede hytter, med glassfelt i taket, slik at man kan se rett opp på vær og vind. I formen kan hyttene minne om små skip, og inspirasjonen er hentet fra oppdagere som reiste ut på havet. Her får man minikjøkken, bad og sengeplass til inntil fire personer.

Explorer-hytte

De tradisjonelle hyttene er klassiske camping-hytter i koselig og sjarmerende stil. I de tradisjonelle hyttene er det minikjøkken, bad og stue med tv. Det er to soverom med køyesenger, og soveplass til fem-seks personer.

Tradisjonell hytte

Økonomi-hyttene er små hytter med enkel standard. Her finner man en køyeseng for to, bord, stoler og en kjøkkenbenk. Hyttene har ikke vann- og toalettfasiliteter, men ligger cirka 150 meter fra servicebygget der man får tak i vann, samt kan benytte seg av toalett og dusj. Dette er et godt alternativ for de som ønsker et rimelig alternativ.

Økonomi-hytte

Camping for alle

– Superior-hyttene våre passer veldig godt til par, og kanskje særlig voksne par som synes det er deilig med sofakrok og tv, samt muligheten til å sitte ute og nyte kveldssola, sier Kristiansen.

De mest populære hyttene, som Tromsø Lodge & Camping får flest bookinger på, er derimot de tradisjonelle hyttene.

– Disse bookes mye av familier, ettersom de har to soverom og mulighet til å ha med hund. I tillegg får vi mange bookinger på Explorer-hyttene våre. Det er de nyeste, og kuleste av hyttene på campingplassen!

Camping med vogn eller bobil

Det er selvsagt også mulig å campe med bobil eller campingvogn på campingplassen vår i Tromsdalen. I juli 2015 åpnet vi helt ny bobilslette for caravan og bobil, med totalt 54 oppstillingsplasser.

Hver plass har en plan asfaltplass til vogn/bil, strøm og kunstgress. Det finnes også tilgjengelige teltplasser.

– Vi har et moderne kjøkken tilgjengelig for alle gjester, der de kan tilberede og spise egen mat. I servicebygget har vi flere dusjer og toaletter, forteller Kristiansen, og understreker at det er snakk om «alenedusjer», ikke dusjer i fellesanlegg.

– Det er viktig for oss at både dusjene og toalettene er rene og fine, og gir mulighet for privatliv, sier hun.

Tromsø Lodge & Camping har 54 oppstillingsplasser for bobil eller campingvogn. Foto: Vegard Stien

Nyt sommeren

På Tromsø Lodge & Camping er vi opptatt av at gjestene våre skal få en best mulig sommer, og vi har flere tilbud som underbygger det.

Campingplassen har for eksempel et eget grillområde med grillhytte, som er tilgjengelig for alle gjestene.

– Hver dag serverer vi frokost fra 08.00 til 11.00, i tillegg til at vi selger ferske bakevarer om morgenen: brød, rundstykker og kanelsnurrer, forteller Kristiansen.

– I resepsjonen selger vi også kaffe, te og kioskvarer. Vi har dessuten ei flott uteservering med alle rettigheter, der man kan nyte sommerdagene.

Aktivitet på campingen

Ønsker man å utforske Tromsø, finnes det mulighet for å leie sykkel på campingplassen i sommer. Da kan man enkelt ta seg ut på utflukt, eller inn til Tromsø sentrum for litt byliv.

I Tromsdalselva, like ved hyttene, kan man fiske etter ørret, eller ta seg en dukkert. Ønsker man seg ei sportsøkt, har man fotballbane like ved campingplassen.

– Fotballbanen på TUIL Arena kan benyttes av gjestene når den ikke er i bruk av A-laget. Vi har en ballpose i resepsjonen – det er bare å låne, sier Kristiansen.

Velkommen til en herlig sommerferie på Tromsø Lodge & Camping!

I Tromsdalselva kan man både bade og fiske.

Høsten i Tromsø er en magisk opplevelse. Mørketida nærmer seg med stormskritt og nordlyset danser over himmelen allerede fra september, samtidig som vi utnytter høstdagene i de flotteste turområdene du kan tenke deg.

Hos Tromsø Lodge & Camping ligger alt til rette for en god opplevelse. Vi er ligger fint til i naturskjønne omgivelser, men veien er kort til folkelivet i sentrum. Du kan dermed oppleve det beste Tromsø har å by på av både natur og kultur.

Bruk kampanjekode HOST2021 og få 15% på leie av hytter i høst!

Overnatting i vakre omgivelser

Noen søker seg til den tradisjonelle hytta for overnatting, mens andre ønsker en mer moderne stil. Heldigvis kan vi skreddersy overnatting for ditt Tromsø-opphold. Det finnes totalt 58 hytter hos oss og vi har noe for enhver smak. Fra verandaen på campinghytta kan du se nordlyset danse over stjernehimmelen. Visste du at på samisk heter nordlyset «guovssahas», som betyr lyset du kan høre?

De nye «Explorer»-hyttene våre er arkitekttegnede og toppmoderne i stilen, og har plass til overnatting for inntil fire personer. De tradisjonelle hyttene våre har en mer klassisk og koselig stil, samtidig som de er praktiske og har soveplasser til 5-6 personer.

I Explorer-hyttene kan du nyte synet av nordlyset gjennom de store vinduene.

I tillegg kan vi tilby 60 campingplasser med strøm for campingvogn og bobil. På campingplassen er det nytt og oppgradert dusj- og toalettanlegg, samt kjøkken der dere kan lage mat. I resepsjonen er det frokostservering hver dag, og her kan man også få kjøpt ferske bakevarer og aviser om morgenen – perfekt til dagens første kaffepause!

Når du våkner opp til dagens første måltid, har vi en herlig frokostbuffet som gjør deg mett før de mange opplevelsene resten av dagen. Vi tilbyr også lunsj og middag til grupper som bor hos oss. Vi har bar med alle rettigheter.

Dette kan du finne på i Tromsø i høst

Tromsø Lodge & Camping ligger i Tromsdalen – rett ved foten av noen av Tromsø mest kjente og fantastiske turområder. Tromsø er kjent som et tureldorado og det tar ikke mange minutter fra vi trør over dørstokken til vi har kommet oss mange høydemeter opp i fjellsiden. Både Sherpatrappa og Fjellheisen ligger i kort gåavstand fra Tromsø Lodge & Camping – uansett hvordan du kommer deg til toppen av Storsteinen, er utsikten upåklagelig.

Les mer: 5 flotte fjellturer i Tromsø

Fra november kan du være en del av et autentisk arktisk eventyr, og bli med i sleden på hundekjøring. De vennlige hundene er både snille og kosete, samtidig som de elsker å løpe. Her kan du oppleve hundekjøring på en helt unik måte.

Kanskje du vil kose og leke med valpene i hundegården?

Nordlyssesongen starter tidlig på høsten i Tromsø. Allerede i september kan du se Aurora Borealis danse over himmelen, samtidig som du drømmer deg vekk. Dra på nordlysjakt sammen med de du er glad i, og kryss av denne bucket list-opplevelsen sammen.

Vi samarbeider med flere aktivitetstilbydere i området, både på transport, nordlysturer, båtturer, hundekjøring med mer. Spør oss i resepsjonen, så finner vi den beste løsningen sammen med deg!

TUILs treningssenter ligger bare et steinkast unna og her kan du gjøre unna treningsøkten før du tar turen til et urbant bysentrum med unike butikker og cafeer sammen med vennegjengen. Tromsø sentrum bugner over av små perler som er klare til å oppleves og utforskes. Utfordre gjengen til en slag minigolf på Storgata camping, eller tilbring en avslappende lørdag på spa-båten Vulkana.

Gode fjellsko
Tromsø byr på den perfekte kombinasjonen mellom friluftsliv og byliv. Kombiner fjellturer med gode opplevelser i Tromsø sentrum.

Les mer: Kafeer, butikker og opplevelser du bare må få med deg i Tromsø!

Ta med kjæresten på en romantisk «get-away» eller samle vennegjengen i Nordens Paris. Legg konferanseturen med jobb til Tromsø. Nord-Norges største by byr på aktiviteter tilpasset de fleste behov, og enten du er på parferie, venneferie eller på tur med jobben, er sjansen stor for å finne noe spennende å bruke tida på.

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

 

Årets hyggeligste påskekampanje! Ta med hele gjengen og tilbring påskeferien i våre tradisjonelle påskehytter!

Påskeferie er tiden for hyttekos sammen med familie eller venner, skiturer, brettspill og kvikklunsj. Hos oss kan du oppleve alt dette, og mye mer, og fortsatt være bare et steinkast unna Tromsø sentrum. Med idyllisk plassering og flotte turmuligheter rett utenfor hytteveggen, garanterer vi påskekos og skikkelig «hytte-stemning».

For bare 5.000, – kan du bo hos oss gjennom hele påsken. Ta kontakt med oss, så finner vi den hytten som passer best for deg og dine!

Påskeferie i hytte
Påskeferie i Tromsø

Aktiviteter

Våre hytter er omgitt av fantastisk natur, noe som byr på både flotte turmuligheter og andre opplevelser. Påskeferie betyr ski, enten det er snakk om langrenn, alpint eller toppturer. Med Norges vakreste fjell, langrennsløyper som nærmeste nabo, Fjellheisen og et alpinanlegg en kort kjøretur unna, har du hos oss muligheter til det aller meste. Vi har også en fin grillhytte som er tilgjengelig for alle våre gjester!

Påskekos i solveggen
Påskeferie i Tromsø

Til alle våre gjester tilbyr vi også fantastiske aktiviteter organisert av våre partnere. Her får du muligheten til å bli med på hundekjøring, prøve isfisking, eller begi deg ut på nordlysjakt dersom været tillater det. Vi har gode avtaler med våre partnere, og kan hjelpe dere med å skreddersy påskens opplevelser!

Ved å bo hos oss beholder man også nærheten til et livlig byliv. Det finnes mange opplevelser i Tromsø Sentrum du bare må få med deg! Tromsø sentrum er bare en spasertur unna, og her kan man oppleve alt fra de mest populære attraksjonene, spise på de gode restaurantene og shoppe i gågata.

Gjør det enkelt, ta med familien, venner eller kjæresten på påskeferie hos oss!

 

Book din påskeferie her eller send oss en forespørsel via epost!

Vinteren er på vei, og vi kan nesten ikke vente!

Høsten er forbi og har bydd på farger slik bare høsten kan. Kveldene og nettene er mørkere og lengre, men himmelen lyser opp av det magiske sløret til frøken Aurora som danser over himmelen. Endelig kan vi ønske Kong Vinter velkommen tilbake.

Tromsø Lodge & Camping og våre samarbeidspartnere tar smittevern på alvor. Vi har god plass og det er trygt å reise hit. Men vi oppfordrer alle gjester og besøkende til å holde god avstand og vaske hender ofte.

Dette året er spesielt for alle, og den årlige høstturen til en storby i Europa må utsettes. Hvorfor ikke ta turen nordover, til Nordens Paris – Tromsø i vinter? Byen har mye å by på, alt fra koselige caféer, gode restauranter og spennende butikker.

Aktivitetsbonanza

Utenfor vinduet daler snøen ned fra himmelen, men den smelter når den treffer bakken. Termometeret snek seg farlig nært null i forrige uke, men det er enda en stund til snøen dominerer landskapene våre. Men det er ikke alle vinteraktiviteter som krever snø – og noen har allerede begynt!

Jakten på nordlyset

De fleste har hørt om det, og det er kanskje på din bucket list (du er definitivt ikke alene). Noen av de som besøker oss har fortalt at det er deres største drøm i livet. Å være vitne til at nordlyset danser på himmelen er en fantastisk, ekstraordinær opplevelse. Når det grønne sløret glir over himmelen, er det vanskelig å ikke bli lamslått.

Tromsø Camping nordlys vinter

Det kommer ikke som en overraskelse at mennesker i nord har hatt et nært forhold til nordlyset. Vikingene trodde det var dansende jomfruer som ventet på dem i Valhall, og i samisk tradisjon representerer det en kraft der våre forfedre bor.

Les mer om historien til nordlyset.

Besøk havets giganter

I flere år kokte havet utenfor Tromsø – og det var fullt av gigantiske og ydmyke knølhvaler som jaktet på sild, i godt samarbeid med flokker av spekkhoggere. De siste årene har hvalene flyttet seg litt lengre nord på jakt etter silden, men det er mange aktivitetstilbydere som kan ta deg med på tur for å se hvalen. Våre partnere svært kunnskapsrike, og vet nøyaktig hva de holder på med, slik at de kan ta deg med på en uforglemmelig opplevelse.

Hvalsafari vinter

Følelsen av å oppnå kommunikasjon med disse utrolige dyrene er ubeskrivelig – og du må være der for å forstå det. Vi hjelper deg med å booke din hval-opplevelse!

When in Tromsø

Etter hvert kommer endelig snøen også, og da tar vi deg med på en reise igjennom kultur og historie. Har du aldri stått på ski eller gått på truger inviterer vi deg til nybegynnerkurs, der du får oppleve snøen på den mest tradisjonelle måten som går an!

Hundekjøring og reinsdyrslede

Hunder har blitt brukt til jakt og transport i omtrent fire tusen år. Denne historien kan du bli del av, ved å oppleve et ekte arktisk eventyr: Å kjøre ditt eget hundespann!

Reinsdyrsleder er den eldste formen for transport i nord. Som en svært sentral del av samisk tradisjon kan du være med å besøke en ekte camp – der du får en smak på kulturen til vårt urfolk, med mat, joik, historier, og sledetur.

Tromsø vinter hundekjøring
Prøv hundekjøring i vinter!

Dette er bare noen av de aktivitetene vi anbefaler å prøve når du besøker Tromsø i vinter. Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby til deg og dine reisevenner, ta gjerne kontakt med oss – så finner vi de beste aktivitetene for deg!

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

 

Koronapandemien og karanteneregler setter en stopper for treningsleirer i sydlige strøk. Nå har flere klubber og lag vendt snuten nordover til et annerledes, og kanskje til og med bedre treningsopphold.

Må du droppe treningsleiren? Tenk nytt! I hjertet av Tromsdalen finner du nybygde TUIL Arena med topp moderne treningsfasiliteter, i tillegg til at du kan bruke naturen rundt. Gode skogsstier, flere flotte fjell og den populære Sherpatrappa er i umiddelbar nærhet.

Det nye Tromsøbadet ligger en kort kjøretur unna, og i høst har både svømmelandslaget og Lambertseter svømmeklubb lagt sine treningsleirer hit.

Stue campinghytte hytte Tromsø Lodge og Camping
KOSELIG STUE: Det er deilig å komme tilbake til hytten etter en lang dag med trening.

– De kom til Tromsø, trente i Tromsøbadet morgen og kveld, bodde på Tromsø Lodge & Camping og la styrkeøkter til treningssenteret på TUIL Arena. Når de i tillegg får se nordlyset, var de samlet sett meget fornøyd med opplegget, forteller aktivitetsleder Renate Klokseth hos TUIL.

Sosialt og hyggelig overnattingssted

Vegg i vegg med TUIL Arena ligger Tromsø Lodge & Camping med gode muligheter for å overnatte og spise i moderne og hyggelige omgivelser. Med 58 hytter i ulik størrelse er det mange gode alternativer for overnatting.

– Vanligvis bor utøvere på hotell, men å overnatte i hytter er en langt mer sosial opplevelse. Utøverne som har vært her har koset seg med kortspill om kveldene, i tillegg til at de er nært naturen og kan gå tur i lag, forteller daglig leder Maria Kristiansen ved Tromsø Lodge & Camping.

Næringsrik mat til utøvere

Hittil i høst har to lag lagt treningsleiren til Tromsø.

Packed lunch box. Image.
SUNN MAT: På campingen lager kokkene en sunn og næringsrik meny som er tilpasset utøvere.

– Vi har vært opptatt av at maten vi serverer skal være god og næringsrik for idrettsutøvere. Dette er mennesker som trener mye og som trenger riktig kost. Vi har en fagutdannet kokk som laget en meny både til måltidene som sørget for både nok proteiner og karbohydrater, sier Kristiansen.

Campingen sendte middagsforslag over til klubbene, og fikk tommel opp tilbake.

Middagene kan være alt fra lasagne, taco eller kylling og ris. Det må være godt og næringsrikt, samtidig som det må være attraktivt for unge folk som trener og spiser mye, sier Kristiansen.

Ønsker samarbeid

Kontakten med de to svømmelagene er det Rune Tyholt, daglig leder i Tromsø svømmeklubb, som står for. I løpet av det siste året har svømmeklubben økt fra 600 til 1900 medlemmer.

Northerns Lights Aurora Borealis Tromsø Lodge og Camping Nordlys
MAGISK: Når nordlyset blafrer over hyttetakene, er det bare å springe ut for å få med seg den magiske opplevelsen.

– Vi har fantastiske fasiliteter her i Tromsø og Tromsdalen, og vi ønsker å samarbeide med andre lokale bedrifter for å få flere hit på treningsleir. Måten lagene er møtt med av TUIL og campingen er helt fantastisk. Maten holder høy kvalitet, noe som er kjempeviktig for utøvere som er i verdenstoppen og som trener 30-34 timer i uka, sier Tyholt.

Svømmeklubben i Tromsø tjener ingenting på disse treningsoppholdene, men ønsker å bidra til økt samarbeid og utvikling. Samtidig får de kontakt med andre klubber og trenere på et høyere nivå, som bidrar til utvikling hos de lokale trenerne og svømmerne.

– Vi ønsker å utvikle oss, og det gjør vi best i lag med andre. Jeg liker også å tenke stort: Hvorfor skal ikke vi få det amerikanske landslaget i svømming på treningsopphold hos oss? spør Tyholt.

Positivt opphold i Tromsdalen

I høstferien var 15 svømmere fra Lambertseter svømmeklubb på treningsleir i Tromsø. De overnattet på campingen og brukte primært Tromsøbadet som treningsarena.

– Vi har pleid å dra på treningsleir til utlandet, men det kunne vi ikke nå. Jeg var i Tromsø under et stevne i februar, og så at det nye badet var flott. Da var veien kort til å booke et treningsopphold i Tromsø, sier trener Ronnie Anstensen i Lambertseter svømmeklubb.

Oppholdet svarte til forventningene.

Tromsdalen friluftsliv turløyper treningsleir
TUR: Tromsø Lodge og Camping ligger sentralt i Tromsdalen, og nært et rikt løypenett både sommer og vinter.

– Det var ikke så annerledes enn en vanlig treningsleir, for vi er mye i svømmehallen uansett. Det var veldig gøy å bo i nærheten av fin natur, fjell og hav og vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra laget, forteller Anstensen.

Klubben trivdes så godt at de allerede har booket seg et nytt opphold i vinterferien.

Variert treningsopplegg som passer alle

Hittil har det vært svømmeklubber på treningsleir, men aktivitetsleder Renate Klokseth forteller at de kan lage opplegg uansett idrett.

– Tromsdalen og Tromsø er perfekt uansett idrett. Vi har selvfølgelig både utendørs- og innendørshall for fotball, moderne styrkerom, en flunkende ny turnhall, speilsal hvor man kan kjøre alternative økter, flotte skiløyper om vinteren og gode muligheter for barmarkstrening ellers i året. Vi kan tilpasse og skreddersy opplegget til hvilken gruppe som kommer, enten det er lag, foreninger eller bedrifter. Hvis de har lyst å styre selv, så kan de selvfølgelig det også.

TUIL eier campingen

Tromsø Lodge & Camping eies av TUIL, og det å ha idrettsfolk på campingen kjennes helt naturlig.

– Vi er en del av et idrettsmiljø, så en treningsleir her er rett i vår næring. Tromsø er en kompakt by som har mye å by på for idrettsfolk, og spesielt er tilbudene her i Dalen gode, mener campingsjef Maria.

Ta kontakt dersom du ønsker en prat om hvordan en treningsleir i Tromsdalen kan passe ditt lag helt perfekt.

Tromsø Lodge & Camping er perfekt for din familieferie. Den urbane campingplassen nært sentrum tilbyr både moderne og tradisjonelle hytter for overnatting.

Hva med å tilbringe sommerferien i Tromsø – selveste Nordens Paris? På Tromsø Lodge & Camping har vi 58 hytter i ulik størrelse og stil, slik at alle gjestene våre selv kan velge den som passer familieferiens behov og forventninger. Mens noen søker seg til den tradisjonelle hytta for overnatting, ønsker andre en mer moderne stil. Vi kan tilby begge!

Se alle de ulike hyttene våre her!

Overnatting i hytte

De nye «Explorer»-hyttene våre er arkitekttegnede og toppmoderne i stilen, og har plass til overnatting for inntil fire personer. De tradisjonelle hyttene våre har en mer klassisk og koselig stil, samtidig som de er praktiske og har soveplasser til 5-6 personer.

Ønsker man en oppgradert opplevelse, kan man gå for ei «Deluxe»-hytte. Dette er Saltdalshytter med to soverom, fullt utstyrt kjøkken, fin sitteplass, og elva rett utenfor. Her er muligheten for å våkne til elvebrus og fuglekvitter stor!

Tromsdalselva ved Tromsø Lodge & Camping familieferie

Bor du i hytte på campingplass, slipper du å gå tilbake til et trangt hotellrom etter en dag med opplevelser. På Tromsø Lodge & Camping kan du lage egen mat, og du bor på et barnevennlig område. Og du vet – når ungene har det bra på ferie, da har foreldrene det bra på ferie!

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Campingvogn og bobil

På Tromsø Lodge & Camping har vi hytter for enhver smak, og i tillegg kan vi tilby rundt 60 plasser med strøm for campingvogn og bobil.

På campingplassen er det nytt og oppgradert dusj- og toalettanlegg, samt kjøkken der gjestene kan lage seg mat. I resepsjonen er det frokostservering hver dag, og her kan man også få kjøpt ferske bakevarer og aviser om morgenen – perfekt til dagens første kaffepause!

I tillegg har Tromsø Lodge & Camping bar med alle rettigheter.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Aktiviteter i Tromsdalen

Tromsø Lodge & Camping ligger i Tromsdalen – et område som gir mulighet for en rekke fantastiske aktiviteter og naturopplevelser.

Ønsker man å være i aktivitet på området, kan man låne en fotball, og spille match på banen like ved. Tromsø Lodge & Camping tilbyr også sykkelutleie.

Tur i Tromsdalen familieferie

Tromsdalselva ved campingplassen gir muligheten til fiske, og ikke minst bading. Skogsområdet rundt er perfekt for turgåing, og turene finnes i alle vanskelighetsgrader. Her kan hele familien besøke lavvoen hos Gutta på Skauen, eller ta turen til Dalheim, mens de med ønske om en lengre, og mer krevende tur kan bestige Tromsdalstinden (1238 moh.) – blant tromsøværingene kun kjent som «Tinden».

Se flere ting du kan gjøre i Tromsø!

Fjellheisen og Sherpatrappa

En 20-minutters gåtur fra Tromsø Lodge & Camping finner du to svært populære attraksjoner: Sherpatrappa og Fjellheisen. Mens sistnevnte har fraktet besøkende opp til Storsteinen (421 moh.) helt siden 60-tallet, ble Sherpatrappa nylig ferdigstilt. Den har over 1000 trappetrinn, og er bygget av sherpaer fra Nepal – derav dens navn. Her kan hele familien ta seg opp til ei uslåelig utsikt over Tromsdalen og Tromsøya!

Les mer: Freebies i Tromsø

Sentrumsnær overnatting

Noe av det som gjør Tromsø Lodge & Camping til et unikt sted å bo er at man er nær både naturen og bylivet.

Dette er en urban campingplass, i en pulserende storby med massevis av aktiviteter og tilbud. Du kan promenere fra campingplassen, og være midt i sentrum på 30 minutter. Med sykkel tar turen 10-15 minutter, og med bil 6-7 minutter.

Tromsø byr på aktiviteter tilpasset de fleste behov, og enten du er på parferie, venneferie eller familieferie, er sjansen stor for å finne noe spennende å bruke tida på.

Les mer: Tromsdalen de siste 100 år

5 aktiviteter for familier

1. Telegrafbukta

Dette park- og strandområdet på Tromsøyas sydspiss er et superpopulært tilholdssted på dager med godvær. Her finnes det muligheter for grilling, bading, sport, lek og rekreasjon. Fra sentrum kommer du deg hit med buss nummer 33.

2. Nordnorsk Vitensenter

Vitensenteret er en kjempemorsom aktivitet for små og store «nysgjerrigperer», og her legges det opp til både lek og læring.

3. Tromsøbadet

Tromsøs splitter nye badeanlegg har både sklier, boblebad, babybasseng, badstuer, varmegrotte og utebasseng. Her er mulighetene store for lek for de små, og avslapning eller trening for de store.

4. Polaria

På opplevelsessenteret Polaria kan du oppleve ekte seler på nært hold, samt både se, lære om og kjenne på andre arktiske havskapninger.

5. Charlottenlund

Aktivitets- og friluftsområdet Charlottenlund legger til rette for haugevis av moro på godværsdager. Her finnes det lekearealer, fotballbane, ballbinge, sykkelløype, løpebane, gruer og benker.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Det er kjempegøy å campe! Å høre lydene fra naturen, kjenne den friske brisen mot ansiktet og nyte fredelige omgivelser uten kjas og mas fra bystøyen – det er lite som er bedre. Men for å kunne fortsette å nyte naturen slik vi gjør nå, må vi også ta vare på den. Derfor vil vi gi deg ti tips til miljøvennlig camping, så fjell- eller skogsturen din etterlater seg så få avtrykk som mulig.

 

1. Etterlat campingstedet minst like fint som du fant det

Du har funnet den perfekte klarningen i skogen. Bakken er flat og perfekt til teltoppsett, trærne slipper inn sollyset og det er bare skog og natur å se så langt øyet rekker. Men rundt deg er det spredd omkring med gamle aluminiumsbokser og plastikkposer. Ikke bare er forsøpling skjemmende, det er utrolig farlig for både villdyrene og økosystemet. Ha alltid «pakk opp-pakk ned»-prinsippet i bakhodet før du forlater campingstedet ditt, og ta alt du hadde med deg tilbake.

 

2. «Green cleaning»

Konseptet «Green cleaning» handler om å vaske seg selv og utstyr med såpe som ikke er skadelig for naturen. «Grønne» såper (ikke grønnsåpe, det er en dårlig idé å dusje i det) har naturlige ingredienser som ikke slipper skadelige kjemikalier ut til skogens økosystemer, og kan derfor brukes til rengjøring og kroppsvask med bedre samvittighet.

 

3. Dropp engangsutstyret!

Fremfor å bruke penger på bestikk og kjøkkenutstyr som kastes etter ett bruk, ta heller med deg kniver, gafler og det du måtte trenge hjemmefra. Ikke bare vil du spare penger, du vil også unngå å bruke unødvendig plastutstyr. Det finnes mange miljøvennlige turalternativer til alt du skulle trenge – også engangsgrillen!

 

4. Lag og pakk ned maten selv

Dette er enda et vinn-vinn-tips! Ved å lage matpakkene selv vil du spare penger på ferdigpakkede løsninger, og du sparer miljøet ved å unngå all emballasjen som ofte følger med «enkle og raske»-måltider. Det beste er at du kan være akkurat så kreativ du vil og lage hva enn du ønsker å spise, så lenge det får plass i en matboks.

 

Packed lunch box. Image.
Det beste med å pakke din egen mat er at du kan lage den så overdådig eller så vanlig som du vil!

 

5. Ikke oppsøk eller prøv å kontakte villdyrene

Samspillet i naturen er skjørt. Unngå å mate eller å forstyrre de ville dyrene, da de kan bli avhengig av mennesker for overlevelse og miste egne naturlige instinkter. Dette gjelder også for bildetakning. Hvis du ikke kan ta et bilde av reinen eller rypa på en trygg avstand, ikke ta et i det hele tatt – la villdyrene være i fred.

 

6. Planlegg turen godt og hold deg unna fredede områder

Fredede områder er dedikerte plasser for å bevare noen av våre mest betydningsfulle økosystemer. Vi er heldig som har campingsteder omringet av nydelig natur, og stier som gjør det mulig å oppleve den i sin helhet. Når du derimot streifer bort fra stien risikerer du å ødelegge planter og forstyrre dyrelivet i området. Hold deg og miljøet trygge ved å holde deg til stien, og kun campe på utpekte plasser.

Usikker på hvilke områder som er vernet? Sjekk her!

 

7. Solpanel – ikke batterier

Noe av det første nye campere ofte legger merke til er hvor mye mørkere områder utenfor bygrensene er om natten. Du kan hamstre AA-batterier for å drive hodelykter og lommelykter, eller du kan investere i en lysløsning som går på solenergi. Det finnes også ladere som lades via solen, slik at man kan holde liv i telefoner og GPS-en. Om du derimot camper i Tromsø på vinteren anbefaler vi at du har med nok batterier, og ikke er avhengig av solen for elektrisitet – solen er tross alt borte mellom november og januar.

 

8. Fisk og lag mat med hensyn

Å fange og sløye sin egen middag på campingtur kan være en stor del av moroa. På plasser hvor fiske er lovlig, må du sjekke hvilke fiskearter du kan hale inn og om du trenger et fiskeløyve for artene og området. Bered måltidet på en ovn fremfor åpen flamme, spesielt hvis klimaet er varmt og tørt, da bål utgjør en større risiko for skogen enn ovner.

 

9. Bruk, lei, reparer!

Det er selvfølgelig veldig fristende å ha «top notch» campingutstyr når du skal ut på tur, men det er ikke nødvendigvis det beste for miljøvennlig camping. Med mindre omgivelsene er krevende og du virkelig trenger det beste av det beste, er det ikke nødvendig å kjøpe nytt telt eller sovepose. Bruk det du har! Om du ikke har alt du trenger, er det flere plasser som holder på med utleie av nødvendig campingutstyr, og det finnes mange gode bruktalternativer på både Facebook og FINN.no – så slipper du å kjøpe nytt telt for kun én tur.

 

10. Hvis du kjøper noe nytt – kjøp grønt!

Det finnes mange miljøvennlige alternativer innenfor campingutstyrverdenen. Det er en stadig økning i tilbudet av øko-vennlig utstyr i både fysiske butikker og på nett, ettersom flere og flere kunder blir mer interessert i bærekraften til produktene. Dette inkluderer produkter som er BPA-frie og bruker resirkulerte materialer i produksjon.

 


 

Dette er bare noen av handlingene du kan utføre på campingturen din for å minimere innvirkningen turen din har på den fantastiske norske naturen. Når alt kommer til alt er det viktig å huske på dette uttrykket når du er ute og camper: «Ta bare bilder. Etterlat deg bare fotavtrykk».

 

 

 

Book overnatting & caravan

Vi ønsker deg velkommen til et hyggelig opphold her hos på Tromsø Lodge & Camping. Vi gjør alt vi kan for at du som besøkende skal ha et behagelig opphold, samt oppleve alt det vi kan tilby i Tromsø.

Vi gleder oss til å få deg på besøk.

Kom å prat med oss i resepsjonen eller gi oss et ring eller en epost om det er noe du lurer på.