Søk
Close this search box.

Kan ikke laget dra til utlandet på treningsleir? Kom til Tromsdalen

Koronapandemien og karanteneregler setter en stopper for treningsleirer i sydlige strøk. Nå har flere klubber og lag vendt snuten nordover til et annerledes, og kanskje til og med bedre treningsopphold.

Må du droppe treningsleiren? Tenk nytt! I hjertet av Tromsdalen finner du nybygde TUIL Arena med topp moderne treningsfasiliteter, i tillegg til at du kan bruke naturen rundt. Gode skogsstier, flere flotte fjell og den populære Sherpatrappa er i umiddelbar nærhet.

Det nye Tromsøbadet ligger en kort kjøretur unna, og i høst har både svømmelandslaget og Lambertseter svømmeklubb lagt sine treningsleirer hit.

Stue campinghytte hytte Tromsø Lodge og Camping
KOSELIG STUE: Det er deilig å komme tilbake til hytten etter en lang dag med trening.

– De kom til Tromsø, trente i Tromsøbadet morgen og kveld, bodde på Tromsø Lodge & Camping og la styrkeøkter til treningssenteret på TUIL Arena. Når de i tillegg får se nordlyset, var de samlet sett meget fornøyd med opplegget, forteller aktivitetsleder Renate Klokseth hos TUIL.

Sosialt og hyggelig overnattingssted

Vegg i vegg med TUIL Arena ligger Tromsø Lodge & Camping med gode muligheter for å overnatte og spise i moderne og hyggelige omgivelser. Med 58 hytter i ulik størrelse er det mange gode alternativer for overnatting.

– Vanligvis bor utøvere på hotell, men å overnatte i hytter er en langt mer sosial opplevelse. Utøverne som har vært her har koset seg med kortspill om kveldene, i tillegg til at de er nært naturen og kan gå tur i lag, forteller daglig leder Maria Kristiansen ved Tromsø Lodge & Camping.

Næringsrik mat til utøvere

Hittil i høst har to lag lagt treningsleiren til Tromsø.

– Vi har vært opptatt av at maten vi serverer skal være god og næringsrik for idrettsutøvere. Dette er mennesker som trener mye og som trenger riktig kost. Vi har en fagutdannet kokk som laget en meny både til måltidene som sørget for både nok proteiner og karbohydrater, sier Kristiansen.

Campingen sendte middagsforslag over til klubbene, og fikk tommel opp tilbake.

Middagene kan være alt fra lasagne, taco eller kylling og ris. Det må være godt og næringsrikt, samtidig som det må være attraktivt for unge folk som trener og spiser mye, sier Kristiansen.

Ønsker samarbeid

Kontakten med de to svømmelagene er det Rune Tyholt, daglig leder i Tromsø svømmeklubb, som står for. I løpet av det siste året har svømmeklubben økt fra 600 til 1900 medlemmer.

– Vi har fantastiske fasiliteter her i Tromsø og Tromsdalen, og vi ønsker å samarbeide med andre lokale bedrifter for å få flere hit på treningsleir. Måten lagene er møtt med av TUIL og campingen er helt fantastisk. Maten holder høy kvalitet, noe som er kjempeviktig for utøvere som er i verdenstoppen og som trener 30-34 timer i uka, sier Tyholt.

Svømmeklubben i Tromsø tjener ingenting på disse treningsoppholdene, men ønsker å bidra til økt samarbeid og utvikling. Samtidig får de kontakt med andre klubber og trenere på et høyere nivå, som bidrar til utvikling hos de lokale trenerne og svømmerne.

– Vi ønsker å utvikle oss, og det gjør vi best i lag med andre. Jeg liker også å tenke stort: Hvorfor skal ikke vi få det amerikanske landslaget i svømming på treningsopphold hos oss? spør Tyholt.

 

Positivt opphold i TromsdalenMAGISK: Når nordlyset blafrer over hyttetakene, er det bare å springe ut for å få med seg den magiske opplevelsen.

I høstferien var 15 svømmere fra Lambertseter svømmeklubb på treningsleir i Tromsø. De overnattet på campingen og brukte primært Tromsøbadet som treningsarena.

– Vi har pleid å dra på treningsleir til utlandet, men det kunne vi ikke nå. Jeg var i Tromsø under et stevne i februar, og så at det nye badet var flott. Da var veien kort til å booke et treningsopphold i Tromsø, sier trener Ronnie Anstensen i Lambertseter svømmeklubb.

Oppholdet svarte til forventningene.

– Det var ikke så annerledes enn en vanlig treningsleir, for vi er mye i svømmehallen uansett. Det var veldig gøy å bo i nærheten av fin natur, fjell og hav og vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra laget, forteller Anstensen.

Klubben trivdes så godt at de allerede har booket seg et nytt opphold i vinterferien.

Variert treningsopplegg som passer alle

Hittil har det vært svømmeklubber på treningsleir, men aktivitetsleder Renate Klokseth forteller at de kan lage opplegg uansett idrett.

– Tromsdalen og Tromsø er perfekt uansett idrett. Vi har selvfølgelig både utendørs- og innendørshall for fotball, moderne styrkerom, en flunkende ny turnhall, speilsal hvor man kan kjøre alternative økter, flotte skiløyper om vinteren og gode muligheter for barmarkstrening ellers i året. Vi kan tilpasse og skreddersy opplegget til hvilken gruppe som kommer, enten det er lag, foreninger eller bedrifter. Hvis de har lyst å styre selv, så kan de selvfølgelig det også.

TUIL eier campingen

Tromsø Lodge & Camping eies av TUIL, og det å ha idrettsfolk på campingen kjennes helt naturlig.

– Vi er en del av et idrettsmiljø, så en treningsleir her er rett i vår næring. Tromsø er en kompakt by som har mye å by på for idrettsfolk, og spesielt er tilbudene her i Dalen gode, mener campingsjef Maria.

Ta kontakt dersom du ønsker en prat om hvordan en treningsleir i Tromsdalen kan passe ditt lag helt perfekt.

Book ditt opphold

Looking for adventure?

Opplev

Tromsdalen og omegn