Søk
Close this search box.

Tromsøs 5 anbefalte kaféer

Tromsø er kjent for sitt yrende natteliv, men også på dagtid er det flust av gode plasser å få seg en rykende, varm kopp kaffe og deilig lunsj. Her er kaféene du bør besøke når du befinner deg i Tromsø sentrum.

Risø – Baristaplass med stil

Høsten 2013 åpnet Risø mat og kaffebar i Strandgata 32. Den populære kafeen er kjent for å servere ferskbrygget kaffe for hånd av de beste kaffesortene fra alle verdens hjørner. Kafeen er lun og koselig med hipt preg, men ofte travel, på grunn av den populære kaffen. I tillegg har de en enkel lunsjmeny av lokale råvarer, noe som også gjør plassen til et meget populært spisested.

 

Aunegården – Historisk sus med fransk vri

 

I en av byens eldste bygninger i Sjøgata 29, befinner det seg nå en unik kafé. Aunegården åpnet i 1869 som kjøtt- og pølseforretning, men er i nyere tid blitt gjenåpnet som kafé. Ikke la det lure av det ytre, lenger inn i bygningen åpner det seg opp en helt ny verden med bord i flere etasjer med italiensk preg. Der det en gang var slakteri bakgården, nyter man denne gangen lekre retter med søreuropeisk preg med både croque monsiuer og tapas. Og plassen der man engang kjøpte byens beste pølser, server også lammepølse i et mer middagspreg om sulten fortsatt er der.

 

Café Sånn – Møteplassen

Den gamle Teaterkafeen på Erling Bangsunds plass har blitt pusset opp og ikledd ny drakt, og er i dag kjent som Café Sånn. Det er fortsatt en plass for kultur med både konserter, revy og andre kulturelle innslag på kveldstid. På dagtid er de kjent for sin store og gode matmeny. Fra taket henger sykler og instrumenter, mens kunstutstillinger preger veggene. Her sitter både studenter med sine oppgaver, mødre på barseltreff, par på første date og rett og slett sultne tromsøværinger på jakt etter en god og fyldig lunsj, alt i en salig blanding uten at det er kleint. Det er møteplassen der du virkelig får ta og føle på byens puls. I tillegg har de byens kanskje største ølutvalg med brygg fra alle verdens hjørner, i tillegg til et stort utvalg fra lokale og regionale mikrobryggerier.

 

Lugar 34 – Huset med det rare i

I Storgata 34 befinner det seg i dag en av byens minste, men koseligste kaféer. Over to etasjer vil det for mange akkurat føles som man kommer inn i noen sitt hus. Det første som møter deg er et gammelt piano, der musikalske gjester, av og til dropper innom og spiller jazzinspirerte slagere. Går du opp en etasje vil du se gamle bøker, skrivemaskin og telefoner, akkurat som en norsk stue fra 1970-tallet med tilsvarende bilder på veggen. Lugar 34 er kjent for sine gode kaker og koselige atmosfære. Så her er plassen man drar til for å roe helt ned, bokstavelig talt synke ned i sofaen, mens man tar seg et deilig kakestykke og planlegger resten av dagen.

 

Kafé Globus – Verdenssmaker for en hver smak

I Storgata 30, på hjørnet like bortenfor Lugar 34, ligger Kafé Globus. Kjent som ”kafeen med det store hjertet”, er plassen drevet av et stort mangfold personer fra ulike kulturer, religioner, land og samfunnsgrupper. Her kan man nyte en kopp kaffe i det åpne og fine lokalet, mens man får seg en matbit fra eksotiske plasser. En ypperlig plass til å få seg en kyllingsandwich fra Sri Lanka, vårruller fra Thailand, en somalisk samosa eller en falaffelsandwich fra Syria. Noe av byens mest spennende smaker samlet i en koselig kafé. Vel verdt et besøk.

Book ditt opphold

Looking for adventure?

Opplev

Tromsdalen og omegn