Søk
Close this search box.

Vinteren kommer!

Winter is coming… Hvor mange ganger har du hørt det de siste årene? Ikke nok, spør du oss. For vi kan nesten ikke vente!

September er forbi, og høsten har bydd på farger som kun høsten kan. Trærne har gått fra å være grønne og frodige til en miks av gult, rødt og oransje. Kveldene og nettene er mørkere, men himmelen lyser opp av det magiske sløret til Frøken Aurora. På dagtid gir duskregnet et eventyrlig filter på sikten, som ingen foto-app klarer å kopiere.

Høsten er en vakker og trollbindende tid i nord – men snart er det på tide å gi et vemodig farvel, og igjen ønske Kong Vinter velkommen tilbake.

 

Aktivitetsbonanza!

Utenfor vinduet daler snøen ned fra himmelen, men den smelter når den treffer bakken. Termometeret snek seg farlig nært null i forrige uke, men det er enda en stund til snøen dominerer landskapene våre. Men det er ikke alle vinteraktiviteter som krever snø – og noen har allerede begynt!

 

Jakten på Nordlyset

De fleste har hørt om det, og det er kanskje på din bucket list (du er definitivt ikke alene). Noen av de som besøker oss har fortalt at det er deres største drøm i livet – og vi forstår godt hvorfor: Å være vitne til at nordlyset danser på himmelen er en fantastisk, ekstraordinær opplevelse.

Når det grønne sløret til Frøken Aurora glir over himmelen, er det vanskelig å ikke bli lamslått.

Nordlys
Foto: Tiller Foto

 

Det kommer ikke som en overraskelse at mennesker i nord har hatt et nært forhold til nordlyset. Vikingene trodde det var dansende jomfruer som ventet på dem i Valhall, og i Samisk tradisjon representerer det en kraft der våre forfedre bor. Om du vil lære litt mer om historien til lyset, og hvordan det oppstår, les vår tidligere blogg om nettopp det.

 

Besøk havets giganter

I november går startskuddet for hvalsafari-selskapene i Tromsø, og de er klare for å ta deg med på en opplevelse for livet!

For et par år siden kokte havet utenfor Tromsø – og det var fullt av hvaler. Gigantiske og ydmyke knølhvaler jakter på sild sammen med lekne og overraskende intelligente spekkhuggere. Følelsen av å oppnå kommunikasjon med disse utrolige dyrene er ubeskrivelig – og du må være der for å forstå det.

I fjor flyttet hvalene seg litt lengre nord på jakt etter silden, og det er vanskelig å si hvor de dukker opp i år. Heldigvis er våre partnere svært kunnskapsrike, og vet nøyaktig hva de holder på med, slik at de kan ta deg med på en uforglemmelig opplevelse.

 

When in Rome Tromsø

Etter hvert kommer endelig snøen også, og da tar vi deg med på en reise igjennom kultur og historie. Har du aldri stått på ski eller gått på truger inviterer vi deg til nybegynnerkurs, der du får oppleve snøen på den mest tradisjonelle måten som går an!

 

Andre aktiviteter med historisk preg er hundekjøring og reinsdyrslede

Hunder har blitt brukt til jakt og reise i ca. fire tusen år. Denne historien kan du bli del av, ved å oppleve et ekte Arktisk eventyr: Å kjøre ditt eget hundespann!

Reinsdyrsleder er den eldste formen for transport i nord. Som en svært sentral del av samisk tradisjon kan du være med å besøke en ekte camp – der du får en smak på kulturen til vårt urfolk, med mat, joik, historier, og sledetur.

Dette er bare et par av de aktivitetene vi anbefaler å prøve når du besøker Tromsø på vinteren. Er du nysgjerrig på mer, ta gjerne kontakt med oss – så finner vi de beste aktivitetene for deg!

Book ditt opphold

Looking for adventure?

Opplev

Tromsdalen og omegn