Opplevelser

Vinter

Kyss under nordlyset
Foto: Tromsø Friluftsenter
Sesong: September – April

Nordlysopplevelser

Opplev det magiske nordlyset danse på himmelen

I Tromsø kan vi se nordlyset allerede fra september, når dagene blir kortere og vi går mot høst og vinter. Tromsøs beliggenhet er perfekt for å se nordlyset. Byen ligger midt i hjerte av nordlysbeltet, som omkranser den magnetiske nordpolen, og gir oss optimale forhold for å observere nordlyset. Se det danse, blafre eller rulle over himmelen i grønt, lilla, eller rødt om aktiviteten er høy nok – det er rett og slett magisk!

Bli med en av våre samarbeidspartnere ut på tur for å oppleve dette helt fantastiske fenomenet. Du kan «jakte» på nordlyset ved å bli med en liten gruppe ut på tur i minibuss, observere nordlyset fra en «nordlys-camp», eller begi deg ut på et nordlyscruise til sjøs, og kombinere det med en kulinarisk opplevelse.
Det finnes mange ulike turer du kan være med på. Og vi har testet flere av turene selv, for å kvalitetssikre opplevelsene til våre samarbeidspartnere, slik at du kan være sikker på at du vil få en uforglemmelig kveld. Velg en tur som passer ditt behov og dine ønsker:

 • Dra ut på nordlysjakt i en liten gruppe i minibuss
 • Besøk en av nordlys-campene – du kan også kombinere et camp-opphold med et besøk til en av de lokale huskygårder for å kose med de firbeinte, mens du nyter en kveld under åpen himmel
 • Dra på nordlys-cruise og bli servert autentisk nordnorsk mat

Inkludert på turene:

 • Transport – tur/retur Tromsø Lodge & Camping (OBS! Gjelder ikke nordlyscruise)
 • Guide (engelsk)
 • Snacks og varm drikke
 • Vinterklær (kjeledress, støvler o.l.)
 • Bilder fra turen

Pris

Fra kr. 990,- per person (voksen, pris vil variere etter type nordlysaktivitet)
Sesong: November – April

Hundeslede

Hent fram din indre eventyrer, og prøv hundesledekjøring!

Ta styringen over ditt eget hundespann, og led en entusiastisk gjeng med trekkhunder gjennom det storslåtte nordnorske vinterlandskapet, med utsikt til både fjord og fjell.

Våre samarbeidspartnere henter deg hos oss, og tar deg med ut til en hundegård i regionen, hvor du kan velge om du vil styre ditt eget hundespann («self-drive»), eller bare nyte turen og sette deg godt til rette, mens en profesjonell guide styrer sleden for deg («ride»). Disse turene innebærer mye fart og spenning, og selvfølgelig masse kos når du får møte de energiske firbeinte kompanjongene dine for dagen.

Turen inkluderer:

 • Transport – tur/retur Tromsø Lodge & Camping
 • Guide (engelsk)
 • Et varmt måltid og varm drikke
 • Vinterklær (kjeledress, støvler o.l.)

Pris

Fra kr. 2.140,- per person (voksen)
Hundesled
Foto: Tromsø Villmarkssenter
Same mater rein
Foto: Tromsø Arctic Reindeer
Sesong: September – April

Samiske kultur-opplevelser

Besøk en Samisk familie, lær om dem samiske kulturen, og prøv reinsdyrsledetur

Lær om urfolket i Norge, og bli bedre kjent med den samiske kulturen og historien deres.

Våre samarbeidspartnere kombinerer tradisjonell reindrift og bærekraftige reiselivsopplevelser. Og inviterer Tromsøs besøkende til å lære mer om historien deres, kulturen, tradisjonene, og hvordan de lever i et moderne samfunn, parallelt med at de viderefører eldgamle tradisjoner som strekker seg flere århundrer tilbake i tid.

Bli kjent med de samiske familiene i Tromsø-regionen, og få innsikt i dere unike historie og kultur. Du vil bli invitert inn en lavvo, hvor du får høre historier om deres levemåte og tradisjoner, mens du blir servert en rykende varm skål med Bidos; en tradisjonell reinsdyrgryte. Du kan prøve lassokasting, reinsdyrsledetur, og å mate reinsdyrene til familiene du besøker.

Turene inkluderer:

 • Transport – tur/retur Tromsø Lodge & Camping
 • Guide (norsk og engelsk)
 • Et varmt måltid og varm drikke

Etiske retningslinjer for ansvarlig formidling av samiske kulturopplevelser i reiselivsnæringen

 • Anerkjenne og respektere verdien og rikdommen til den samiske kulturarven
 • Beskytte og opprettholde livskraften til samisk kulturarv for fremtidige generasjoner
 • Gjensidig fordelaktig forståelse og samarbeid
 • Positiv innvirkning av samisk turisme for samenes kultur og miljø
 • Ansvarlig og etisk bærekraftig markedsføring og kommunikasjon av samiske kulturopplevelser
 • Kvalitetssikring av de samiske kulturopplevelsene for besøkende

Pris

Fra kr. 1.390,- per person (voksen)
Sesong: Vinter

Snøscooter-safari

Sus gjennom det spektakulære vinterlandskapet på en snøscooter

Med vår samarbeidspartner får du her mulighet til å kjøre din egen snøscooter i naturskjønne Lyngen. Denne turen krever ingen tidligere erfaring med snøscooter, da du vil få grundig opplæring av en profesjonell guide om hvordan du kan manøvrerer snøscooteren gjennom vinterlandskapet.

Turen starter med at du blir hentet på Tromsø Lodge & Camping, for også å kjøre en rundt 45-minutters tur ut mot Lyngsalpene. Der vil guiden gi en grundig opplæring, før du begir deg ut i de preparerte løypene. Underveis vil det bli satt av tid til å gjøre flere stopp, slik at du knipse bilder og forevige opplevelsen av å befinne deg ute i naturen blant de store majestetiske fjellene.

Turen varer i 60-90-minutter. Og snøscooteren deles av to personer som bytter plass halvveis i programmet.

Vær obs på at det kreves gyldig førerkort for å kjøre snøscooteren. Deltakere under 18 år, eller uten førerkort, kan delta som passasjer.

Turen inkluderer:

 • Transport – tur/retur Tromsø Lodge & Camping
 • Guide (engelsk)
 • Vinterklær (kjeledress, vintersko, hansker, Balaklava, og hjelm)
 • Et varmt måltid og varm drikke

Pris

Fra kr. 2.290,- per person (voksen)
Snøscootere
Foto: Best Arctic
Fjord Cruise
Foto: Brim Explorer
Sesong: Hermes II kjører året rundt

Fjord- og fisketurer

Opplev Tromsøs historie på havet, fjordene som omkranser øya, eller prøv fiskelykken

Vår samarbeidspartner, Hermes II, tilbyr autentiske opplevelser til sjøs:

«En koselig time på sundet»: Kjenn roen om bord når vi seiler ut av havna. Kos deg på dekk og nyt synet av mektige fjell og Tromsø by fra sundet. Du får høre om byen og omgivelsene, og du får bli kjent med båtens spennende historie. Denne turen passer godt for familier med små barn.

«Fjord- og historiecruise»: Kos deg på dekk og nyt naturen, mens du blir kjent med båtens historie og stedene dere passerer. Turen er lagt opp for flotte fotomuligheter, slik at du kan forevige din opplevelse til sjøs i Nord-Norge. Denne opplevelsen er spekket med historiefortellinger, og storslått natur!

«Fiske- og fjordcruise»: Bli med på en ekte kystopplevelse! Prøv fiskelykken, og nyt opplevelsen av å skue utover fjordene, mens du venter i spenning på at fisken skal bite på. Og hvis fangsten er god, får du servert fersk fisk med flatbrød og smør – på ekte nordnorsk vis! Vertskapet om bord vil dele sin kunnskap om byens historie og stedene dere passerer, og du vil få innsikt i den gamle båtens spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Hermes II er en helt unik båt, med en lang og spennende historie som går tilbake til 1917. Båten har god plass på dekk, slik at du kan vandre fritt rundt og virkelig ta inn omgivelsene og kjenne på den gode stemningen. Båten har en flott salong under dekk man kan trekke ned til, hvis man ønsker å varme seg. Underveis på turene er det mulighet for å se ørn, rein og sel. Og det vil være mulig å kjøpe lokal mat og drikke om bord.

Turen inkluderer:

 • Guide (norsk og engelsk)
 • Varm drikke
 • Salong med toalett
 • Fiskeutstyr («Fiske- og fjordcruise»)

Pris

Fra kr. 850,- per person (voksen)

Sesong: Oktober, Februar – April

Stillegående-cruise

Nyt et stillegående-cruise med førsteklasses-utsikt

Bli med Brim Explorer når de seiler ut i morgengryet. Turen går mot Ramfjorden, som kjennetegnes av karakteristiske fjellsider, et rikt dyreliv og en spennende ubåtbase. Deretter går turen videre mot Kvaløya, og man får muligheten til å besøke et autentisk fiskebruk og lære om kystfiske; selve bærebjelken i landsdelens historie. På fiskebruket vil det også tilbys lokale smakebiter. Og turen er spekket med fantastiske naturopplevelser.

Turen inkluderer:

 • Guide (norsk og engelsk)
 • Kiosk om bord, toalettfasiliteter, og Wi-Fi
 • Kikkert til utlån

Pris

Fra kr. 1.290,- per person (voksen)
Sesong: Oktober/november – januar/februar

Hvalsafari

Opplev de myteomspunne hvalene på kloss hold

Fra tidlig november til utgangen av januar kan man oppleve disse utrolige vesenene i fjordene våre. I Tromsø-regionen kan man se knølhval og spekkhogger, når de trekker til fjordene for å jakte på silda. Og det er en blanding av både ærefrykt og glede man kjenner på når man først får oppleve de, og se de komme opp til overflaten for å trekke luft.

Båtturen starter tidlig om morgenen, og tar deg med ut til øyene nord for Tromsø. Underveis vil båten passere gamle fiskebruk, et skipsforlis, og det er gode sjanser for å se havørn, sel, og noen ganger niese, i tillegg til alle de forskjellige fugleartene som oppholder seg i Arktis om vinteren. Du vil også få oppleve et helt spektakulært fargespill på himmelen, da perioden både før, under og etter mørketiden i Tromsø, byr på helt unike lysforhold.

Vår samarbeidspartner kjører en hybridbåt som er delvis elektrifisert. Når hvalene har blitt oppdaget, bytter de til den elektriske og stillegående motoren, for å minimere støy og unngå å forstyrre hvalene. Båten er designet på en måte som gir deg første-klasses utsikt, slik at du kan skue ut etter hvalene gjennom store panorama-vinduer, fra en varm og komfortabel salong. Om bord på båten vil det også være marine-biologer som deler sin kunnskap om hvalene og fugle- og dyrelivet i de arktiske regionene.

Turen inkluderer:

 • En fantastisk båttur i fjordene
 • Guide (norsk og engelsk)
 • Kiosk om bord, toalettfasiliteter, og Wi-Fi

 

Kontakt oss for mer informasjon!

Pris

Fra kr. 1.690,- per person (voksen)
Spekkhogger
Foto: Brim Explorer
Mennesker på trugetur i fjellet
Foto: Tromsø Outdoor
Sesong: Desember – Mars

Ski & trugeturer

Ta trugene fatt, eller lær deg å gå på ski

Vår samarbeidspartner tilbyr en rekke forskjellige trugeturer for både nybegynnere og mer erfarne trugeentusiaster. Dra på en guidet trugetur på Kvaløya for å oppleve den rå naturen og de mektige fjellene, eller kombiner en enkel trugetur med et kafébesøk til Bryggejentene i Ersfjordbotn.

Kommer du med familien, eller bare ønsker å bli med på en enkel og morsom tur, tilbys det en trugetur på Tromsøya, som rundes av med aking, leking i snøen og bålkos.

Hvis du aldri har stått på langrennsski før, kan man også bli med på en langrennstur for nybegynnere, hvor du får lære og mestre kunsten å stå på ski i ditt eget tempo.

Turene inkluderer:

 • Guide (engelsk)
 • Transport fra byen på de turene som skjer utenfor Tromsø by
 • Utstyr (truger, staver, ski osv.)
 • Varm drikke og snacks

OBS! Vinterklær er ikke inkludert, men kan leies hos Tromsø Outdoor i forkant av turen.

Pris

Fra kr. 795,- per person (voksen)

Sommer

Book en aktivitet!

Send oss en e-post på hvilken aktivitet du ønsker så hjelper vi deg med dato og tidspunkt.

Hvilken aktivitet ønsker du å booke?