Koronapandemien og karanteneregler setter en stopper for treningsleirer i sydlige strøk. Nå har flere klubber og lag vendt snuten nordover til et annerledes, og kanskje til og med bedre treningsopphold.

Må du droppe treningsleiren? Tenk nytt! I hjertet av Tromsdalen finner du nybygde TUIL Arena med topp moderne treningsfasiliteter, i tillegg til at du kan bruke naturen rundt. Gode skogsstier, flere flotte fjell og den populære Sherpatrappa er i umiddelbar nærhet.

Det nye Tromsøbadet ligger en kort kjøretur unna, og i høst har både svømmelandslaget og Lambertseter svømmeklubb lagt sine treningsleirer hit.

Stue campinghytte hytte Tromsø Lodge og Camping
KOSELIG STUE: Det er deilig å komme tilbake til hytten etter en lang dag med trening.

– De kom til Tromsø, trente i Tromsøbadet morgen og kveld, bodde på Tromsø Lodge & Camping og la styrkeøkter til treningssenteret på TUIL Arena. Når de i tillegg får se nordlyset, var de samlet sett meget fornøyd med opplegget, forteller aktivitetsleder Renate Klokseth hos TUIL.

Sosialt og hyggelig overnattingssted

Vegg i vegg med TUIL Arena ligger Tromsø Lodge & Camping med gode muligheter for å overnatte og spise i moderne og hyggelige omgivelser. Med 58 hytter i ulik størrelse er det mange gode alternativer for overnatting.

– Vanligvis bor utøvere på hotell, men å overnatte i hytter er en langt mer sosial opplevelse. Utøverne som har vært her har koset seg med kortspill om kveldene, i tillegg til at de er nært naturen og kan gå tur i lag, forteller daglig leder Maria Kristiansen ved Tromsø Lodge & Camping.

Næringsrik mat til utøvere

Hittil i høst har to lag lagt treningsleiren til Tromsø.

Packed lunch box. Image.
SUNN MAT: På campingen lager kokkene en sunn og næringsrik meny som er tilpasset utøvere.

– Vi har vært opptatt av at maten vi serverer skal være god og næringsrik for idrettsutøvere. Dette er mennesker som trener mye og som trenger riktig kost. Vi har en fagutdannet kokk som laget en meny både til måltidene som sørget for både nok proteiner og karbohydrater, sier Kristiansen.

Campingen sendte middagsforslag over til klubbene, og fikk tommel opp tilbake.

Middagene kan være alt fra lasagne, taco eller kylling og ris. Det må være godt og næringsrikt, samtidig som det må være attraktivt for unge folk som trener og spiser mye, sier Kristiansen.

Ønsker samarbeid

Kontakten med de to svømmelagene er det Rune Tyholt, daglig leder i Tromsø svømmeklubb, som står for. I løpet av det siste året har svømmeklubben økt fra 600 til 1900 medlemmer.

Northerns Lights Aurora Borealis Tromsø Lodge og Camping Nordlys
MAGISK: Når nordlyset blafrer over hyttetakene, er det bare å springe ut for å få med seg den magiske opplevelsen.

– Vi har fantastiske fasiliteter her i Tromsø og Tromsdalen, og vi ønsker å samarbeide med andre lokale bedrifter for å få flere hit på treningsleir. Måten lagene er møtt med av TUIL og campingen er helt fantastisk. Maten holder høy kvalitet, noe som er kjempeviktig for utøvere som er i verdenstoppen og som trener 30-34 timer i uka, sier Tyholt.

Svømmeklubben i Tromsø tjener ingenting på disse treningsoppholdene, men ønsker å bidra til økt samarbeid og utvikling. Samtidig får de kontakt med andre klubber og trenere på et høyere nivå, som bidrar til utvikling hos de lokale trenerne og svømmerne.

– Vi ønsker å utvikle oss, og det gjør vi best i lag med andre. Jeg liker også å tenke stort: Hvorfor skal ikke vi få det amerikanske landslaget i svømming på treningsopphold hos oss? spør Tyholt.

Positivt opphold i Tromsdalen

I høstferien var 15 svømmere fra Lambertseter svømmeklubb på treningsleir i Tromsø. De overnattet på campingen og brukte primært Tromsøbadet som treningsarena.

– Vi har pleid å dra på treningsleir til utlandet, men det kunne vi ikke nå. Jeg var i Tromsø under et stevne i februar, og så at det nye badet var flott. Da var veien kort til å booke et treningsopphold i Tromsø, sier trener Ronnie Anstensen i Lambertseter svømmeklubb.

Oppholdet svarte til forventningene.

Tromsdalen friluftsliv turløyper treningsleir
TUR: Tromsø Lodge og Camping ligger sentralt i Tromsdalen, og nært et rikt løypenett både sommer og vinter.

– Det var ikke så annerledes enn en vanlig treningsleir, for vi er mye i svømmehallen uansett. Det var veldig gøy å bo i nærheten av fin natur, fjell og hav og vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra laget, forteller Anstensen.

Klubben trivdes så godt at de allerede har booket seg et nytt opphold i vinterferien.

Variert treningsopplegg som passer alle

Hittil har det vært svømmeklubber på treningsleir, men aktivitetsleder Renate Klokseth forteller at de kan lage opplegg uansett idrett.

– Tromsdalen og Tromsø er perfekt uansett idrett. Vi har selvfølgelig både utendørs- og innendørshall for fotball, moderne styrkerom, en flunkende ny turnhall, speilsal hvor man kan kjøre alternative økter, flotte skiløyper om vinteren og gode muligheter for barmarkstrening ellers i året. Vi kan tilpasse og skreddersy opplegget til hvilken gruppe som kommer, enten det er lag, foreninger eller bedrifter. Hvis de har lyst å styre selv, så kan de selvfølgelig det også.

TUIL eier campingen

Tromsø Lodge & Camping eies av TUIL, og det å ha idrettsfolk på campingen kjennes helt naturlig.

– Vi er en del av et idrettsmiljø, så en treningsleir her er rett i vår næring. Tromsø er en kompakt by som har mye å by på for idrettsfolk, og spesielt er tilbudene her i Dalen gode, mener campingsjef Maria.

Ta kontakt dersom du ønsker en prat om hvordan en treningsleir i Tromsdalen kan passe ditt lag helt perfekt.

Tromsø Lodge & Camping er perfekt for din familieferie. Den urbane campingplassen nært sentrum tilbyr både moderne og tradisjonelle hytter for overnatting.

Hva med å tilbringe sommerferien i Tromsø – selveste Nordens Paris? På Tromsø Lodge & Camping har vi 58 hytter i ulik størrelse og stil, slik at alle gjestene våre selv kan velge den som passer familieferiens behov og forventninger. Mens noen søker seg til den tradisjonelle hytta for overnatting, ønsker andre en mer moderne stil. Vi kan tilby begge!

Se alle de ulike hyttene våre her!

Overnatting i hytte

De nye «Explorer»-hyttene våre er arkitekttegnede og toppmoderne i stilen, og har plass til overnatting for inntil fire personer. De tradisjonelle hyttene våre har en mer klassisk og koselig stil, samtidig som de er praktiske og har soveplasser til 5-6 personer.

Ønsker man en oppgradert opplevelse, kan man gå for ei «Deluxe»-hytte. Dette er Saltdalshytter med to soverom, fullt utstyrt kjøkken, fin sitteplass, og elva rett utenfor. Her er muligheten for å våkne til elvebrus og fuglekvitter stor!

Tromsdalselva ved Tromsø Lodge & Camping familieferie

Bor du i hytte på campingplass, slipper du å gå tilbake til et trangt hotellrom etter en dag med opplevelser. På Tromsø Lodge & Camping kan du lage egen mat, og du bor på et barnevennlig område. Og du vet – når ungene har det bra på ferie, da har foreldrene det bra på ferie!

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Campingvogn og bobil

På Tromsø Lodge & Camping har vi hytter for enhver smak, og i tillegg kan vi tilby rundt 60 plasser med strøm for campingvogn og bobil.

På campingplassen er det nytt og oppgradert dusj- og toalettanlegg, samt kjøkken der gjestene kan lage seg mat. I resepsjonen er det frokostservering hver dag, og her kan man også få kjøpt ferske bakevarer og aviser om morgenen – perfekt til dagens første kaffepause!

I tillegg har Tromsø Lodge & Camping bar med alle rettigheter.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Aktiviteter i Tromsdalen

Tromsø Lodge & Camping ligger i Tromsdalen – et område som gir mulighet for en rekke fantastiske aktiviteter og naturopplevelser.

Ønsker man å være i aktivitet på området, kan man låne en fotball, og spille match på banen like ved. Tromsø Lodge & Camping tilbyr også sykkelutleie.

Tur i Tromsdalen familieferie

Tromsdalselva ved campingplassen gir muligheten til fiske, og ikke minst bading. Skogsområdet rundt er perfekt for turgåing, og turene finnes i alle vanskelighetsgrader. Her kan hele familien besøke lavvoen hos Gutta på Skauen, eller ta turen til Dalheim, mens de med ønske om en lengre, og mer krevende tur kan bestige Tromsdalstinden (1238 moh.) – blant tromsøværingene kun kjent som «Tinden».

Se flere ting du kan gjøre i Tromsø!

Fjellheisen og Sherpatrappa

En 20-minutters gåtur fra Tromsø Lodge & Camping finner du to svært populære attraksjoner: Sherpatrappa og Fjellheisen. Mens sistnevnte har fraktet besøkende opp til Storsteinen (421 moh.) helt siden 60-tallet, ble Sherpatrappa nylig ferdigstilt. Den har over 1000 trappetrinn, og er bygget av sherpaer fra Nepal – derav dens navn. Her kan hele familien ta seg opp til ei uslåelig utsikt over Tromsdalen og Tromsøya!

Les mer: Freebies i Tromsø

Sentrumsnær overnatting

Noe av det som gjør Tromsø Lodge & Camping til et unikt sted å bo er at man er nær både naturen og bylivet.

Dette er en urban campingplass, i en pulserende storby med massevis av aktiviteter og tilbud. Du kan promenere fra campingplassen, og være midt i sentrum på 30 minutter. Med sykkel tar turen 10-15 minutter, og med bil 6-7 minutter.

Tromsø byr på aktiviteter tilpasset de fleste behov, og enten du er på parferie, venneferie eller familieferie, er sjansen stor for å finne noe spennende å bruke tida på.

Les mer: Tromsdalen de siste 100 år

5 aktiviteter for familier

1. Telegrafbukta

Dette park- og strandområdet på Tromsøyas sydspiss er et superpopulært tilholdssted på dager med godvær. Her finnes det muligheter for grilling, bading, sport, lek og rekreasjon. Fra sentrum kommer du deg hit med buss nummer 33.

2. Nordnorsk Vitensenter

Vitensenteret er en kjempemorsom aktivitet for små og store «nysgjerrigperer», og her legges det opp til både lek og læring.

3. Tromsøbadet

Tromsøs splitter nye badeanlegg har både sklier, boblebad, babybasseng, badstuer, varmegrotte og utebasseng. Her er mulighetene store for lek for de små, og avslapning eller trening for de store.

4. Polaria

På opplevelsessenteret Polaria kan du oppleve ekte seler på nært hold, samt både se, lære om og kjenne på andre arktiske havskapninger.

5. Charlottenlund

Aktivitets- og friluftsområdet Charlottenlund legger til rette for haugevis av moro på godværsdager. Her finnes det lekearealer, fotballbane, ballbinge, sykkelløype, løpebane, gruer og benker.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Book overnatting & caravan

Vi ønsker deg velkommen til et hyggelig opphold her hos på Tromsø Lodge & Camping. Vi gjør alt vi kan for at du som besøkende skal ha et behagelig opphold, samt oppleve alt det vi kan tilby i Tromsø.

Vi gleder oss til å få deg på besøk.

Kom å prat med oss i resepsjonen eller gi oss et ring eller en epost om det er noe du lurer på.