Søk
Close this search box.

Tromsø sentrum på 1-2-3-4-5! Kafeer, butikker og opplevelser du bare må få med deg!

Tromsøsommer i år? Tromsø sentrum bugner over av små perler, klar for å oppleves og utforskes. Vi har samlet noen tips til hvor du kan spise, hva du kan gjøre, og hvor du kan handle.

Men husk: dette er bare en liten del av det Tromsø sentrum har å by på. Kom på besøk, så får du se!

Behov for overnatting? Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

 

5 spennende butikker

Storgata 99

Storgata 99 er et designkollektiv der ulike tromsøbaserte designere selger sine produkter. Her finner du både klær, smykker, aksessoarer og ting til hjemmet. Ønsker man å finne en unik gave til noen man er glad i, kan dette være et ypperlig sted å lete!

Adresse: Storgata 99

Sweet Heart

Dette er en rendyrket godteributikk, som i år kan feire 36-årsdag i Tromsø sentrum. I det lille, røde huset i Storgata får du alt fra smågodt, til finere konfekt, kakepynt, softis, gelebønner og ulike gavepakninger.

Adresse: Storgata 71

Postludium

Postludium er bruktbutikken til Kirkens Bymisjon i Tromsø, og her har du muligheten til å gjøre noen skikkelige funn! Enten du er glad i retroklær og -smykker, kitchy nips, vakre glass eller gamle bøker, finner du det meste her. Her er det bare å gjøre seg klar for skattejakt!

Adresse: Kirkegata 10

Wabi Sabi

Wabi Sabi designer og lager vakre og unike smykker i eget verksted. Her har man også mulighet til å få laget helt egne, spesialdesignede smykker – kanskje har du et du alltid har drømt om? Wabi Sabi tilbyr også workshops.

Adresse: Peder Hansens gate 4B

Hermes II

Hermes II er en kutter fra 1917, som nå benyttes som opplevelsesbåt. I tillegg kan man besøke gavebutikken som hører til, og her tilbys et spennende utvalg av lokalt-, norsk- og skandinavisk design. Leter man etter en flott gave, eller rett og slett noe pent til eget hjem, er dette et fint sted starte.

Adresse: Kystens Hus, Stortorget 1

4 koselige kafeer

Smørtorget

Helt siden 2013 har du kunnet spise varme eller kalde lunsjer, deilige bakverk og drikke god kaffe i den sjarmerende kafeen Smørtorget i Austadgården. Og samtidig som du får deg noe å bite i, kan du her utforske utvalget i second-hand-butikken, som holder til i samme lokale. Iblant inviterer også kafeen til kulturarrangementer, som kunstutstillinger, boklanseringer og lunsjkonserter.

Adresse: Sjøgata 11

Svermeri

Svermeri kaller seg selv for «En litt annerledes kafé og interiørbutikk», og holder til i et hus i sentrum fra 1800-tallet. De tilbyr både redesign, gjenbruk og håndverk, samt lunsjretter og kaffebrød i koselige lokaler med mye særpreg.

Adresse: Skippergata 2

Frø

I førsteetasjen på Veita-senteret, med utsikt mot Storgata, finner du den plantebaserte kafeen Frø. Dette er en kafe som setter grønnsakene i hovedrollen, og som derfor er et alternativ for deg som vil spise helt grønt, eller bare mer grønt. Kafeen tilbyr lunsjretter, både til å spise i kafeen, eller til take away, samt bakst og god kaffe.

Adresse: Storgata 102

Selfie

Er du ute etter en kafe som i tillegg til å tilby deilig mat, også er «insta-vennlig», finnes det knapt noe bedre sted enn Selfie Konditori. Det relativt nyoppstartede konditoriet serverer elegante kaker og makroner, i tillegg til lunsjretter og kaffedrikker. Her kan det lønne seg å ha strøm på telefonen, så du får sikret deg en selfie mot roseveggene!

Adresse: Grønnegata 38

3 kule opplevelser

Perspektivet

I et fredet hus fra 1800-tallet holder Perspektivet museum til. Her kan du stikke innom for å oppleve både faste, og midlertidige fotoutstillinger – av lokale, nasjonale og internasjonale fotografer. Museet har blant annet en utstilling tilegnet forfatter Cora Sandel, som på begynnelsen av 1900-tallet bodde i huset.

Adresse: Storgata 95

Vulkana

Hva med et besøk på en ekte spa-båt? Vulkana er en tradisjonell norsk fiskebåt fra 1957, som er omgjort til en velvære- og opplevelsesbåt. Nå inneholder båten både saltvanns-stamp, sauna, hamam, zen-lounge og restaurant. I sommer tilbys ulike badstu-pakker.

Adresse: Søndre Tollbodgate 11B

Hva med et besøk på en lokale spa-båten Vulkana?

Storgata Camping

Tross navnet, er ikke Storgata Camping en campingplass, og de tilbyr heller ikke overnatting av noe slag. Dette er derimot Norges største 18-hulls innendørs minigolfbane, samt bar og kulturscene! Her arrangeres det både konserter, quizer, debatter og bruktmarkeder. I tillegg kan man booke sitt eget VIP-karaokerom sammen med venner, og slå seg løs med favorittlåtene sine.

Adresse: Storgata 5

2 annerledes barer

Helmersen Delikatesser & Vinbar

I Helmersens vinbar har de ikke bare moderne kvalitetsviner, men også en sesongbasert meny med småretter og snacks. I tillegg kan du se deg rundt i delikatessebutikken, og kanskje finne noen godsaker som du vil ta med deg hjem.

Adresse: Storgata 66

Raketten

Raketten, eller «Løkkekiosken» som den opprinnelig het, har stått i Tromsø sentrum siden 1911, og overlevd to verdenskriger og en bybrann. I dag er den fredet, og huser Norges minste bar! Her serverer de lokalprodusert øl, og det de selv lover er «byens beste pølse».

Adresse: Storgata 94B

1 by!

Ja, det er jo Tromsø selvfølgelig! Velkommen!

Tromsdalselva ved Tromsø Lodge & Camping
På Tromsø Lodge & Camping har vi en rekke ulike hytter til utleie, samt plass for campingvogn eller bobil – nært naturen, og nært Tromsø sentrum.

Behov for overnatting? Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Book ditt opphold

Looking for adventure?

Opplev

Tromsdalen og omegn