Planlegger du campingferie i Nord-Norge i sommer, finner du sannsynligvis ei hytte, eller en caravanplass etter din smak hos Tromsø Lodge & Camping.

På den urbane campingplassen Tromsø Lodge & Camping i Tromsdalen, kort vei fra Tromsø sentrum, er vi klare for at campingsesongen skal gå i gang for fullt.  Også i år vil sesongen preges av nordmenn på campingferie, og Tromsø Lodge & Camping har et bredt tilbud til alle som ønsker en sommerferie i Nord-Norge.

–Tromsø Lodge & Camping skal være rammen rundt en herlig sommerferie i Nord-Norge, enten man skal på familieferie, parferie, eller venneferie, sier Daglig leder Maria Kristiansen.

– Og vi satser selvsagt på å kunne tilby strålende vær hele sommeren, legger hun til med et smil.

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Sommerferie i Nord-Norge? Velkommen til Tromsø Lodge & Camping! Foto: Vegard Stien

Ulike hytter

Campingplassen har 58 hytter i ulike kategorier tilgjengelige for sommergjestene våre, i tillegg til plasser for campingvogn, bobil og telt.

Hyttene er delt i fem ulike kategorier: Deluxe, Superior, Explorer, Tradisjonell og Økonomi. Her skal alle kunne finne en hytte som passer deres behov og ønsker.

– Vi har hytter for enhver smak – store, små, moderne hytter og gamle tømmerhytter, sier Kristiansen.

Deluxe-hyttene er moderne hytter med høy standard, som sto ferdig i 2014. Hyttene har et fullt utstyrt kjøkken, med blant annet stekeovn og oppvaskmaskin. Her får man også et romslig bad og en stor stue med tv, og utgang til privat balkong. I Deluxe-hyttene er det to soverom med fire separate senger. Det er mulighet for soveplass til inntil seks personer.

Deluxe-hytte

Superior-hyttene er komfortable hytter med høy standard, som har minikjøkken, bad og stue med tv. Det er ett soverom i hytta, og mulighet til soveplass for to ytterligere personer på sovesofa.

Superior-hytte

Explorer-hyttene er Tromsø Lodge & Campings nyeste tilskudd, som åpnet i februar 2020. Dette er moderne, arkitekttegnede hytter, med glassfelt i taket, slik at man kan se rett opp på vær og vind. I formen kan hyttene minne om små skip, og inspirasjonen er hentet fra oppdagere som reiste ut på havet. Her får man minikjøkken, bad og sengeplass til inntil fire personer.

Explorer-hytte

De tradisjonelle hyttene er klassiske camping-hytter i koselig og sjarmerende stil. I de tradisjonelle hyttene er det minikjøkken, bad og stue med tv. Det er to soverom med køyesenger, og soveplass til fem-seks personer.

Tradisjonell hytte

Økonomi-hyttene er små hytter med enkel standard. Her finner man en køyeseng for to, bord, stoler og en kjøkkenbenk. Hyttene har ikke vann- og toalettfasiliteter, men ligger cirka 150 meter fra servicebygget der man får tak i vann, samt kan benytte seg av toalett og dusj. Dette er et godt alternativ for de som ønsker et rimelig alternativ.

Økonomi-hytte

Camping for alle

– Superior-hyttene våre passer veldig godt til par, og kanskje særlig voksne par som synes det er deilig med sofakrok og tv, samt muligheten til å sitte ute og nyte kveldssola, sier Kristiansen.

De mest populære hyttene, som Tromsø Lodge & Camping får flest bookinger på, er derimot de tradisjonelle hyttene.

– Disse bookes mye av familier, ettersom de har to soverom og mulighet til å ha med hund. I tillegg får vi mange bookinger på Explorer-hyttene våre. Det er de nyeste, og kuleste av hyttene på campingplassen!

Camping med vogn eller bobil

Det er selvsagt også mulig å campe med bobil eller campingvogn på campingplassen vår i Tromsdalen. I juli 2015 åpnet vi helt ny bobilslette for caravan og bobil, med totalt 54 oppstillingsplasser.

Hver plass har en plan asfaltplass til vogn/bil, strøm og kunstgress. Det finnes også tilgjengelige teltplasser.

– Vi har et moderne kjøkken tilgjengelig for alle gjester, der de kan tilberede og spise egen mat. I servicebygget har vi flere dusjer og toaletter, forteller Kristiansen, og understreker at det er snakk om «alenedusjer», ikke dusjer i fellesanlegg.

– Det er viktig for oss at både dusjene og toalettene er rene og fine, og gir mulighet for privatliv, sier hun.

Tromsø Lodge & Camping har 54 oppstillingsplasser for bobil eller campingvogn. Foto: Vegard Stien

Nyt sommeren

På Tromsø Lodge & Camping er vi opptatt av at gjestene våre skal få en best mulig sommer, og vi har flere tilbud som underbygger det.

Campingplassen har for eksempel et eget grillområde med grillhytte, som er tilgjengelig for alle gjestene.

– Hver dag serverer vi frokost fra 08.00 til 11.00, i tillegg til at vi selger ferske bakevarer om morgenen: brød, rundstykker og kanelsnurrer, forteller Kristiansen.

– I resepsjonen selger vi også kaffe, te og kioskvarer. Vi har dessuten ei flott uteservering med alle rettigheter, der man kan nyte sommerdagene.

Aktivitet på campingen

Ønsker man å utforske Tromsø, finnes det mulighet for å leie sykkel på campingplassen i sommer. Da kan man enkelt ta seg ut på utflukt, eller inn til Tromsø sentrum for litt byliv.

I Tromsdalselva, like ved hyttene, kan man fiske etter ørret, eller ta seg en dukkert. Ønsker man seg ei sportsøkt, har man fotballbane like ved campingplassen.

– Fotballbanen på TUIL Arena kan benyttes av gjestene når den ikke er i bruk av A-laget. Vi har en ballpose i resepsjonen – det er bare å låne, sier Kristiansen.

Velkommen til en herlig sommerferie på Tromsø Lodge & Camping!

I Tromsdalselva kan man både bade og fiske.

Tromsø Lodge & Camping er perfekt for din familieferie. Den urbane campingplassen nært sentrum tilbyr både moderne og tradisjonelle hytter for overnatting.

Hva med å tilbringe sommerferien i Tromsø – selveste Nordens Paris? På Tromsø Lodge & Camping har vi 58 hytter i ulik størrelse og stil, slik at alle gjestene våre selv kan velge den som passer familieferiens behov og forventninger. Mens noen søker seg til den tradisjonelle hytta for overnatting, ønsker andre en mer moderne stil. Vi kan tilby begge!

Se alle de ulike hyttene våre her!

Overnatting i hytte

De nye «Explorer»-hyttene våre er arkitekttegnede og toppmoderne i stilen, og har plass til overnatting for inntil fire personer. De tradisjonelle hyttene våre har en mer klassisk og koselig stil, samtidig som de er praktiske og har soveplasser til 5-6 personer.

Ønsker man en oppgradert opplevelse, kan man gå for ei «Deluxe»-hytte. Dette er Saltdalshytter med to soverom, fullt utstyrt kjøkken, fin sitteplass, og elva rett utenfor. Her er muligheten for å våkne til elvebrus og fuglekvitter stor!

Tromsdalselva ved Tromsø Lodge & Camping familieferie

Bor du i hytte på campingplass, slipper du å gå tilbake til et trangt hotellrom etter en dag med opplevelser. På Tromsø Lodge & Camping kan du lage egen mat, og du bor på et barnevennlig område. Og du vet – når ungene har det bra på ferie, da har foreldrene det bra på ferie!

Book oppholdet ditt på Tromsø Lodge & Camping nå!

Campingvogn og bobil

På Tromsø Lodge & Camping har vi hytter for enhver smak, og i tillegg kan vi tilby rundt 60 plasser med strøm for campingvogn og bobil.

På campingplassen er det nytt og oppgradert dusj- og toalettanlegg, samt kjøkken der gjestene kan lage seg mat. I resepsjonen er det frokostservering hver dag, og her kan man også få kjøpt ferske bakevarer og aviser om morgenen – perfekt til dagens første kaffepause!

I tillegg har Tromsø Lodge & Camping bar med alle rettigheter.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Aktiviteter i Tromsdalen

Tromsø Lodge & Camping ligger i Tromsdalen – et område som gir mulighet for en rekke fantastiske aktiviteter og naturopplevelser.

Ønsker man å være i aktivitet på området, kan man låne en fotball, og spille match på banen like ved. Tromsø Lodge & Camping tilbyr også sykkelutleie.

Tur i Tromsdalen familieferie

Tromsdalselva ved campingplassen gir muligheten til fiske, og ikke minst bading. Skogsområdet rundt er perfekt for turgåing, og turene finnes i alle vanskelighetsgrader. Her kan hele familien besøke lavvoen hos Gutta på Skauen, eller ta turen til Dalheim, mens de med ønske om en lengre, og mer krevende tur kan bestige Tromsdalstinden (1238 moh.) – blant tromsøværingene kun kjent som «Tinden».

Se flere ting du kan gjøre i Tromsø!

Fjellheisen og Sherpatrappa

En 20-minutters gåtur fra Tromsø Lodge & Camping finner du to svært populære attraksjoner: Sherpatrappa og Fjellheisen. Mens sistnevnte har fraktet besøkende opp til Storsteinen (421 moh.) helt siden 60-tallet, ble Sherpatrappa nylig ferdigstilt. Den har over 1000 trappetrinn, og er bygget av sherpaer fra Nepal – derav dens navn. Her kan hele familien ta seg opp til ei uslåelig utsikt over Tromsdalen og Tromsøya!

Les mer: Freebies i Tromsø

Sentrumsnær overnatting

Noe av det som gjør Tromsø Lodge & Camping til et unikt sted å bo er at man er nær både naturen og bylivet.

Dette er en urban campingplass, i en pulserende storby med massevis av aktiviteter og tilbud. Du kan promenere fra campingplassen, og være midt i sentrum på 30 minutter. Med sykkel tar turen 10-15 minutter, og med bil 6-7 minutter.

Tromsø byr på aktiviteter tilpasset de fleste behov, og enten du er på parferie, venneferie eller familieferie, er sjansen stor for å finne noe spennende å bruke tida på.

Les mer: Tromsdalen de siste 100 år

5 aktiviteter for familier

1. Telegrafbukta

Dette park- og strandområdet på Tromsøyas sydspiss er et superpopulært tilholdssted på dager med godvær. Her finnes det muligheter for grilling, bading, sport, lek og rekreasjon. Fra sentrum kommer du deg hit med buss nummer 33.

2. Nordnorsk Vitensenter

Vitensenteret er en kjempemorsom aktivitet for små og store «nysgjerrigperer», og her legges det opp til både lek og læring.

3. Tromsøbadet

Tromsøs splitter nye badeanlegg har både sklier, boblebad, babybasseng, badstuer, varmegrotte og utebasseng. Her er mulighetene store for lek for de små, og avslapning eller trening for de store.

4. Polaria

På opplevelsessenteret Polaria kan du oppleve ekte seler på nært hold, samt både se, lære om og kjenne på andre arktiske havskapninger.

5. Charlottenlund

Aktivitets- og friluftsområdet Charlottenlund legger til rette for haugevis av moro på godværsdager. Her finnes det lekearealer, fotballbane, ballbinge, sykkelløype, løpebane, gruer og benker.

Sommer på Tromsø Lodge & Camping familieferie

Book overnatting & caravan

Vi ønsker deg velkommen til et hyggelig opphold her hos på Tromsø Lodge & Camping. Vi gjør alt vi kan for at du som besøkende skal ha et behagelig opphold, samt oppleve alt det vi kan tilby i Tromsø.

Vi gleder oss til å få deg på besøk.

Kom å prat med oss i resepsjonen eller gi oss et ring eller en epost om det er noe du lurer på.